Leto na Malte: Časť prvá: Ako vyzerala moja práca v marketingovej agentúre.

S mojimi spolužiakmi sme strávili dva mesiace v marketingovej agentúre na Malte. Od začiatku bola naša komunikácia s agentúrou veľmi uvoľnená a priateľská. Predtým, než sme vycestovali na stáž, vymenili sme si niekoľko informačných e-mailov. Odpovedali nám na všetky otázky a dokonca nám poradili, kde si hľadať ubytovanie. To nás veľmi tešilo a od prvého momentu sme mali pocit, že sa ničoho nemusíme báť a stáž si užijeme.

Začiatok dobrý, všetko dobré

Prvý deň nás naša „nová kolegyňa“, ktorá nás mala na starosti, previedla po celej agentúre. Ukázala nám náš pracovný stôl, ktorý bol medzi ostatnými kolegami v open space kancelárii. Vládla tam uvoľnená atmosféra, niektorí mali slúchadlá a počúvali hudbu. Keď sme prišli do kancelárie, tak sme sa s každým pozdravili a predstavili sme sa. Ďalej nám ukázala, kde je meeting room, kuchyňa, či kávovar. Prvý deň bol skôr poznávací, vysvetlili nám históriu agentúry, kedy a ako vznikli. Ukázali nám projekty, na ktorých sa participovali a rozprávali, akých majú klientov a na čom momentálne pracujú. Samozrejme, aj my sme povedali, prečo sme si vybrali práve ich a aké sú naše pracovné skúsenosti. Všetky konverzácie prebiehali ako priateľský rozhovor, takže prvý deň na mňa urobili dobrý dojem a tešila som sa na tie nasledujúce.

 

Práca cez leto vôbec nie je zlá

Ďalšie dni nám zadávali úlohy, na ktorých sme mali pracovať. Mali sme aj spoločnú konverzáciu na skype, takže ak sme potrebovali rýchlo niečo odkonzultovať, stačilo len napísať. Pracovali sme na rôznych reaserchoch (prieskumoch), ktoré potrebovali predložiť ako podklad pre klientov, písali sme články, či brainstormovali. Marketingová agentúra, pre ktorú sme pracovali, v tom čase vymýšľala event pre maltský národný drink Kinnie (čo je niečo také ako naša kofola). Je to ich veľký klient, preto na brainstormingu sa zúčastnila celá agentúra. Každý (dokonca aj my) mohol povedať nejaký svoj nápad, diskutovali sme o tom a premýšľali, ako by sa to dalo zrealizovať. Vidieť a byť pri tom, ako vzniká nejaká idea, bola skúsenosť, na ktorú určite nezabudnem.

 

Na konci človek zistí, ako rýchlo to ubehlo

Dva mesiace ubehli ako voda. Síce sme chodili do práce, ale mali sme dosť času spoznávať krajinu a nových ľudí. Náš posledný deň sme diskutovali s kolegami, s ktorými sme pracovali najčastejšie o našich výsledkoch. Feedback chceli vedieť aj oni. Pýtali sa nás, ako sa nám páčilo na Malte a ako sme boli spokojní s prácou v ich marketingovej agentúre. Rozlúčili sme sa a odišli domov s množstvom nových poznatkov. Teda, domov sme odišli až o pár dni na to, kedže sme chceli stihnúť ešte niekoľko festivalov a akcií. Posledný obrázok je napríklad z vínneho festivalu. Stihli sme toho ešte oveľa viac, no o tom vám napíšem už v ďalšej časti.

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *