Stáž na Mallorce: ,,Vzrušujúce bolo stretnutie s Rafaelom Nadalom na jeho tréningu.”

Meno: Hana Holičková
Vysoká škola: Univerzita Komenského v Bratislave
Pozícia: Tenisový tréner
Názov prijímajúcej organizácie: Rafa Nadal Academy by Movistar
Krajina: Španielsko (Mallorca)


Foto: Hana Holičková

Najväčší a najrozmanitejší ostrov Baleárskeho súostrovia je obľúbeným miestom dovolenkárov rôznych vekových kategórií z celého sveta. Dlhé piesočnaté pláže, píniové lesy, tyrkysové more, uvoľnená atmosféra a bohatý nočný život sú bezpochyby príťažlivé pre akéhokoľvek turistu. Mallorca je však oveľa viac, ako iba to. Je napríklad rodiskom jedného z najznámejších tenistov sveta – Rafaela Nadala. A práve v jeho tenisovej akadémií mala tú česť stážovať Hana, absolventka Univerzity Komenského, ktorá sa so svojou skúsenosťou odtiaľ rozhodla podeliť.

Aké boli začiatky v novom pracovnom prostredí?

Prvý týždeň, kým si človek na všetko zvykne a spozná ako to funguje tak je to náročnejšie, ale potom postupom času už bolo všetko super. Kolegovia boli veľmi priateľskí, kolektív bol veľmi mladý, takže sme mali veľa spoločného. Náplň práce bolo vedenie troch 2-hodinových tenisových tréningov pre deti od 6 do 18 rokov a potom raz za týždeň office job (robenie elektronických diplomov a záznamov o tenisovej úrovni hráčov). Komunikačným jazykom bola angličtina ale veľkou výhodou bola aj znalosť španielskeho jazyka, ktorý mi postupne šiel lepšie a lepšie.

Ako vyzerá tvoj bežný deň?
Pracovala som od 8:00 do 14:00 od pondelka do piatku, potom bolo voľno. V sobotu úplne voľno a v nedeľu práca od 16:00 do 21:00, ale často som robila aj zmeny navyše. Vo voľnom čase to bola posilňovňa, pláž, spoznávanie ostrova, športovanie.

Foto: Hana Holičková

Je niečo čo vás na stáži prekvapilo, niečo s čím ste nepočítali?
Nemala som žiadne očakávania, na niečo som pripravená bola. Nepríjemné prekvapenia neboli určite žiadne, skôr len tie príjemné.

Odporučil/a by si absolvovať pracovnú stáž ďalším študentom a absolventom? V čom vidíš najväčší prínos?
Stáž by som určite odporučila úplne každému. Za najväčšie prínosy pokladám komunikáciu v cudzom jazyku, spoznanie inej kultúry, učenie sa nového jazyka, nové kontakty po celom svete, spoznanie ďalšej krajiny, spoliehanie sa sám na seba.

Prečo by si odporučil/a stáž v konkrétnej krajine, v ktorej ste sa vy rozhodli absolvovať stáž?
Španieli sú veľmi milí, komunikatívni a uvoľnení. Životný štýl je pomalší, hlavne na ostrove. Záruka pekného počasia takmer každý deň. Ochota v službách neporovnateľná oproti Slovákom.

Stala sa vám nejaká vtipná príhoda, o ktorú by ste sa radi s nami podelili?
Vtipná ani nie, ale určite veľmi vzrušujúce bolo stretnutie s Rafaelom Nadalom na jeho tréningu.

Ďalšie postrehy našich ďalších stážistov z tejto krajiny viete nájsť TU. 
Chcete byť aj vy súčasťou rubriky Stážista týždňa? Stačí vyplniť krátky dotazník.

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *