Leto na Malte: Časť druhá: Tie najlepšie miesta pre nočný život.

Malta je ostrovom pre mladých ľudí. Nájdete tu množstvo podujatí, festivalov, klubov, barov, v ktorých si každý príde na svoje. Za dva letné mesiace som na ostrove stihla (okrem práci v marketingovej agentúre a spoznávaniu krajiny) zažiť aj niekoľko akcií. V tomto článku vám prinášam štyri miesta, kde si rozhodne vyhodíte z kopýtka.

Valletta

Hlavné mesto Malty, Valletta, ma jednoznačne učarovala svojimi uličkami. Nájdete tu množstvo obchodíkov, kaviarní, reštaurácií. V noci tu však nehľadajte miesta na párty, skôr podniky, kde si posedíte s kamarátmi pri dobrom jedle a poháriku.Skvelé miesto na prechádzku sú aj záhrady Barrakka, odkiaľ je výhľad na známi prístav. V záhadách sa v lete organizuje aj Vínny festival, čo určite odporúčam navštíviť. Na ňom nájdete skvelé maltské vína, miestne špeciality a dobrú hudbu.

Ta´Quali National Park

Národný park Ta´Quali sa nachádza v strede ostrova, ďalej od pláži a väčších miest, čo je perfektným miestom pre usporadúvanie open air festivalov. Práve tu majú koncerty často i známi dídžeji a rôzni hudobníci. Ja som sa sem vybrala na Beer festival, čo je veľmi obľúbeným podujatím aj pre miestnych obyvateľov. Nájdete tam niekoľko druh pív, jedál a samozrejme celú atmosféru dopĺňa hudba so živou kapelou hlavne v rockovom, metalovom štýle. Vstupné je (podobne ako pri vínnom festivale vo Vallette) zadarmo, platíte si len za nápoje a jedlo.

Paceville

Ak chcete ísť na poriadnu párty, zabudnite na hlavné mesto! Malta má svoj priestor pre nočný život vyčlenení práve v oblasti St. Julian´s. Na dlhej ulici smerujúcej ku pláži je niekoľko klubov, kde si každý nájde svoj „šálok kávy“. Čo je skvelé, nikde neplatíte vstupné, takže ak vás hudba prestane baviť (resp. partner s ktorým tancujete) stačí ísť do vedľajšieho klubu. Pred ním väčšinou stoja promotéri, ktorí vám dajú poukážku na welcome drink zdarma. Vhodný deň na párty neexistuje, pretože to tam žije každý deň v týždni. V lete je Paceville dosť preplnený, avšak začiatkom júla, či koncom augusta je to voľnejšie, takže sa na parkete nebudete veľmi tlačiť. Ak chcete pokojnejšie miesto, vyberte sa na pláž, mnohí len tak sedia na piesku, pijú pivo a počúvajú hudbu z miestnych diskoték.

 

Café del Mar

Café del Mar je miesto v blízkosti Akvária, na severe ostrova. Je to klub, kde si môžete cez deň zaplávať v bazéne, popíjať drink, najesť sa v špičkovej stredomorskej reštaurácii a večer sa zabávať pri dobrej hudbe. Podrobnosti večerného eventu si pozrite predom na ich webovej stránke, prípadne na facebooku. Často volajú aj známych DJ-ov, či usporadúvajú tematické večere a tým pádom sa aj cena vstupného líši.

Boat Party

Párty na lodi môžete zažiť vo viacerých letných destináciách. Ja som si tú „svoju párty“ prežila práve na Malte. Dostala som sa k nej len náhodou, kedy jeden Slovák žijúci na Malte ponúkal voľné lístky. Avšak takých predavačov stretnete bežne pri plážach. V cene lístka (okolo 30 eur) bola plavba popri ostrove, nápoje a jedlo na palube.

 

 

 

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *