Vo Viedni ekologicky!

Mnoho študentov ani len netuší, že program Erasmus pokrýva aj aktivity po ukončení štúdia. Našťastie som sa o ňom dopočul a mal som možnosť okúsiť pracovný život vo Viedni a zvýšiť si tak aj atraktivitu v očiach budúcich zamestnávateľov.

Spoločnosť Waterlesscare, v ktorej pôsobím je start-up v oblasti správy vozového parku využívajúc nové technológie a ekologické postupy. Najväčšiu výhodu vnímam v pomerne malom kolektívne zloženom z dvoch spoločníkov a troch zamestnancov. Môžem tam z prvej ruky spoznať fungovanie spoločnosti a komplexné spektrum výziev, ktorým čelí. Na fotografií nižšie vidíte zakladateľa spoločnosti pri pravidelnej porade. V čase zaznamenania prebieha prezentácia spustenia novej aplikácie na objednávanie čistina vozidiel priamo na sídlo zákazníka.

Druhá fotografia je zachytená v sklade, v ktorom sa pripravujú čistiace produkty na označenie a následné uvedenie na trh. V tomto prese je mojou úlohou príprava certifikačných procesov pre CZ, PL a SK trh. Špecifikom produktov je účinná ekologická zmes vosku a čistidla, ktoré je dokonca stráviteľné ľudským organizmom a pritom tak efektívne, že redukuje potrebu čistenia vodou. Z tohto konceptu pochádza aj samotný názov spoločnosti – „čistenie bez vody.”

Popri činnosti v prijímajúcej organizácií prináša účasť na stáži aj možnosť oboznámiť so životom v zahraničí a užiť si miestnu atmosféru. Ako fanúšik umenia si užívam návštevy Kunsthistorického múzea či Albertíny, rovnako rád spoznávam centrum Viedne či blízke lesy s množstvom výkladov na mesto a lezeckého parku. Posedenie pri západe slnka v centre Viedne má tiež svoje čaro.

Záverom teda jednoznačne odporúčam absolvovať obdobný program, pri ktorom si vylepšíte svoje schopnosti a zažijete množstvo zážitkov.

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *