Absolventská stáž na Ibize očami našej stážistky

Keď sa povie Ibiza, predstavíme si svetové párty miesto plné nerestností a známych osobností. Ostrov však ponúka viac než len prebdené noci plné elektronickej hudby. Je to azúrový raj nachádzajúci sa v Stredozemnom mori, ktorý ponúka až 57 pláži. A mnoho z nich patrí medzi najkrajšie európske pláže, taktiež aj najčistejšie. ​​Nie je žiadnym prekvapením, že cestovný ruch je na Ibize hlavným odvetvím a predstavuje najväčší prílev financií. No aj iné odvetvia majú úspech no ostrove. Rozvojom ekonomiky prosperujú aj oblasti ako konštrukčný, či sanitárny priemysel. Práve v konštrukčnej spoločnosti našla uplatnenie aj naša stážistka Anežka, ktorá priblíži svoju pracovnú skúsenosť v najbližších riadkoch.

Fotografia: Azúrové more a biele pláže na Ibize
Autor: Vlastná tvorba

Moja stáž prebiehala prezenčne v kancelárii spoločnosti Sa Torre Construcciones y Mejoras, S. L. v centre hlavného mesta Eivissa (ibizensky názov) alebo anglicky známeho ako Ibiza. Priestory modernej kancelárie sú riešené štýlom “open space”, čo mi umožnilo lepšiu interakciu s kolegami, nadväzovanie nových priateľstiev a utužilo celkovú tímovú prácu. Práve tento aspekt ma presvedčil o realizácii stáže v “SA TORRE”. Aj napriek prebiehajúcej pandémii som mala možnosť dennodenne fungovať a tvoriť za normálnych spoločenských podmienok a stať sa súčasťou úžasného charizmatického kolektívu.

Fotografia: Exteriér kancelárie konštrukčnej spoločnosti SA TORRE
Autor: Vlastná tvorba

Aké boli začiatky v novom pracovnom prostredí?

Hneď v prvý deň nástupu na stáž som dostala vlastnú mikinu s logom “SA TORRE“ a bielu ochrannú prilbu, ktorú som využívala pri navštevovaní stavieb za účelom tvorby digitálneho obsahu. Keďže sa kancelária nachádzala vedľa dvoch multifunkčných parkov, chodievala som počas obednej pauzy oddýchnuť si buď do parku alebo sa prejsť k moru, ktoré bolo len desať minút pešou chôdzou z officu. Náš riaditeľ nám pravidelne nosil do kancelárie citrusy, domáci olivový olej a domáce vajíčka. Za kanceláriou bola kuchynka, kde som vždy našla čerstvú voňavú kávu z profesionálneho kávovaru a domáci sypaný čaj. Veru nič nám v office nechýbalo. Ani dobrá nálada. Čo je vždy dôvodom dlhodobej spokojnosti pracovného kolektívu.

Fotografia: Stážistka Anežka s kolegami na inaugurácii stavby za prítomnosti Rady mesta
Autor: Vlastná tvorba

Čo mi dala táto pracovná príležitosť?

Stáž v “SA TORRE“ mi umožnila uviesť teoretické, ako i praktické poznatky do reálnej praxe. Zdokonalila som sa v práci s profesionálnou verziou programu Canva i v Adobe Photoshop. Naučila som sa vytvárať reklamné slogany v anglickom i v španielskom jazyku. Venovala som sa nielen sociálnym sieťam a Google positioningu, ale i tvorbe webu Sa-torre.net, ktorý som pripravovala najskôr v španielčine a neskôr som dorobila preklady aj v anglickom jazyku. Teda som pre firmu vytvorila dvojjazyčný web. Veľmi ma bavila táto výzva už od samých počiatkov. Stáž v “SA TORRE“ som si vybrala práve pre možnosť realizovania sa a tvorby obsahu od úplných základov. Spoločnosť funguje na španielskom trhu od roku 2008, no do môjho príchodu neaplikovala žiadne marketingové aktivity. Preto sa vedenie podniku potešilo mojej iniciatíve a dalo mi šancu realizovať sa.

Fotografia: Vianočný dar od vedenia “SA TORRE” pre našu stážistku
Autor: Vlastná tvorba

Od počiatku bol koncept stáže založený na spoločnom benefite, t.j. na interdisciplinarite (marketing, médiá, transparentnosť, informovanie publika), intersektorálnosti (sektor konštrukcie, obchodu, reklamy) a medzinárodnom aspekte (realizácia na španielskom trhu s cieľom osloviť aj anglicky hovoriace publikum).

Fotografia: Spoločný obed kolektívu “SA TORRE”
Autor: Vlastná tvorba

Chcel by si tiež absolvovať svoju študentskú alebo absolventskú stáž na Ibize?

Keďže spoločnosť bola s pôsobením Anežky na marketingu spokojná, vedenie firmy “SA TORRE“ sa rozhodlo zamestnať našu stážistku po skončení praxe. Chcel by si sa k nej pridať a rásť v oblasti marketingu sociálnych sietí? Neváhaj kontaktovať Anežku prostredníctvom satorre.marketing@gmail.com alebo priamo vedenie spoločnosti cez info@sa-torre.net !

 

Autor: Ing. Mgr. Anežka Vargová

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *