Nebuď klasickým študentom!

V tomto článku by som vás, všetkých študentov chcela trošku podporiť a namotivovať.

Byť študentom je síce fajn, no byť produktívnym študentom, ktorý využíva možnosti, čo mu študentský život ponúka je iná reč. Nehovorím o výhodách, ako je rektorské voľno, či odpadnutá hodina. Tiež nemyslím “chodbovice” na študentskom internáte, zľavy na drinky pre študentov, či vstup na párty do polnoci zadarmo.

NEBUĎ KLASICKÝM ŠTUDENTOM.

O tom je dnešný článok a moja výpoveď pre vás. Hodila som nás tak trochu do jedného vreca, dúfam, že mi odpustíte. Viem, že je medzi nami, vysokoškolákmi množstvo snaživých, cieľavedomých a pracujúcich ľudí, no určite mi dáte za pravdu, že je tu stále veľa takých, ktorí sa povedzme že hľadajú.

CHOĎTE! Na erasmus, na stáž, do zahraničia, za štúdiom, za prácou, sami, aj bez kamaráta, áno, aj keď neovládaš perfektne cudzí jazyk. Je to to najlepšie rozhodnutie, aké môžeš urobiť.

Mne osobne zahraničie prinieslo do života najväčšie prekážky, no ich prekonaním som ostala o to silnejšia. Práve tie “polená”, ktoré budete musieť preskočiť vás naučia do života najviac. A preto, využi svoj čas produktívne a odcestuj za štúdium, či prácou do zahraničia. Ono ti to dá omnoho viac, ako “len” nové vedomosti. Stretneš kopec zaujímavých ľudí, spoznáš novú kultúru, jazyk, nadviažeš nové priateľstvá a tak isto, spoznáš viac samého seba práve v situáciách, v ktorých si sa nikdy predtým neocitol. Získaš dávku zodpovednosti za svoje konanie a po takejto skúsenosti bude tvoja osobnosť o to silnejšia.

 

Terifajová Adriana

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *