Leto na Malte: Časť štvrtá: Tie najlepšie pláže.

Na Malte nenájdete len piesočnaté pláže. Tento ostrov vás prekvapí množstvom iných, zaujímavých miest, kam môžete (doslova) skočiť do vody. Sú to miesta perfektné na oddychovanie, plávanie, šnorchlovanie, či fotenie. Ak budete na ostrove, určite nevynechajte niektorú z týchto atypických miest.

Exiles beach

Pláž Exiles sa nachádza v hlavnej oblasti Sliema, takže je veľmi ľahké sa sem dostať (či už autobusom, alebo autom). V blízkosti je množstvo kaviarní, reštaurácií, kde si môžete posedieť. „Pláž“ je dosť veľká a kamenistá. Na niektorých miestach sú schodíky do mora, avšak treba rátať s tým, že voda je hneď zo začiatku dosť hlboká. Takisto večer je tu skvelá atmosféra a viacero ľudí tu organizuje BBQ.

 

Peter´s pool

Peter´s pool pripomína, ako to už anglický  názov naznačuje, bazén. Preto sme si toto miesto aj s kamarátmi nazvali „U Peťa v bazéne“. Názov je adekvátny k celkovej atmosfére tohto miesta. Sú tu skaly, z ktorých príroda vyformovala akýsi bazén. Preto sem chodia najčastejšie mladí ľudia a skáču zo skál do vody. Miesto je naozaj zaujímavé, s množstvom skalnatých previsov a priezračnou vodou. Dostať sa sem nie je až také jednoduché. Je to blízko rybárskej dedinky Marsaxlokk (v nedeľu tam býva trh, s lokálnymi výrobkami, ktorý sa oplatí navštíviť), do ktorej vás zavedie autobus. Priamo k Peter´s pool nevedie asfaltová cesta, preto treba ísť kúsok po poľnej. My sme používali Google maps, ktorý nás sem v pohode zaviedol. Chodí sem veľa ľudí, takže úplne postačí, ak budete nasledovať dav. Čo sa týka služieb v okolí, tak veľa nečakajte. Hore nad sklami sa nachádza jeden bar a stánok so zmrzlinou, inak nič iné. Odporúčam si, preto zobrať  jedlo a vodu zo sebou.

Paradise bay

Pláž na severe ostrova s kryštálovo čistou vodou a výhľadom na ostrovy Gozo a Comino je naozajstným rajom. Pláž je piesočnatá, s balvanmi naokolo, rozlohou je maličká, preto býva často preplnená už dopoludnia. Ak si privstanete, určite budete mať z tohto miesta krajší zážitok a užijete si pohľad na more, ktoré hraje všetkými farbami modrej.

Armier bay a Palm beach resort

Oblasť Armier má 2 pláže, Armier a Little Armier. Nachádzajú sa na severe ostrova s výhľadom na ďalšie dva ostrovy. Autobusové spojenie na tieto pláže sú dosť obmedzené, preto sem väčšina ľudí chodí autom (parkovanie nie je problém), alebo peši z Cirkewwa, alebo Ghadira bay, čo je približne 30 minút. Je tu takisto kempingové miesto, takže tu často uvidíte rodiny s karavanom, ako organizujú BBQ. V blízkosti je korálová lagúna, ktorá je taktiež perfektným miestom hodným návštevy. Na Armier bay ma najviac zaujal rezort Palm beach. Úžasný, jemný (a horúci) piesok s (taktiež) priezračnou vodou. 

Malta poteší ľudí, ktorí hľadajú netradičné miesta na plávanie a potápanie sa. Či už sem prídete na niekoľko týždňovú stáž, alebo dovolenku, na tomto maličkom ostrove máte čo pozerať a zažiť. Mne na spoznanie všetkých pláží na ostrove nestačili ani 2 mesiace, preto sa tam rada vyberiem znova 🙂

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *