Všetko čo si chcel vedieť o stážach teraz nájdeš v prehľadných videách

Čo je to stáž? Do ktorých krajín môžem vycestovať? Aký je finančný príspevok? Čo s Úradom práce?

Tieto a ďalšie otázky sa premelú hlavou azda každého stážistu. My vo WorkSpace Europe ti na nich vždy radi odpovieme, ale novinkou sú inštruktážne videá, ktoré sme pre teba pripravili. Ak si sa teda doteraz bál spýtať (snáď nie:) ), tak teraz si už nájdeš základné informácie prehľadne v troch video-prezentáciách s hlasovým komentárom.

 

ČO JE TO ABSOLVENTSKÁ STÁŽ?

V tomto videu nájdeš základné poznatky o absolventských stážach: Do akých krajín môžeš vycestovať, aké inštitúcie môžeš, resp. nemôžeš osloviť, aký je finančný príspevok a pod. Základy, na ktorých môžeš stavať.

 

AKO SI NÁJSŤ ABSOLVENTSKÚ STÁŽ?

Keď už vieš čo, tak je namieste otázka “kde?”. Nájdenie si vhodnej stáže je asi najdôležitejší krok na tvojej ceste stážistu. V tomto videu nájdeš typy kde hľadať stáž, ako osloviť zamestnávateľa a s čím – pretože kvalitné CV a motivačný list ti bezpochyby otvorí veľa dverí. Teda určite ich viac otvorí ako zavrie.

Koľko a akých dokumentov budem potrebovať?

Alfa a omega každej stáže, alebo inak povedané: nezaobíde sa to bez niekoľkých papierov, podpisov, pečiatok  a potvrdení. Nie je to ale vôbec také komplikované ako by sa ti mohlo zdať. Prehľad dokumentov nájdeš v poslednom videu. Ale nezabúdaj, že nám kedykoľvek môžeš poslať mejl.

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *