Informácie, ktoré sa ti k tvojej stáži v Španielsku zídu

Španielsko je jednou z najpopulárnejších krajín, do ktorých študenti vycestujú na Erasmus program. Južanský temperament, pláže, architektúra, teplé, slnečné dni, ktoré trvajú o čosi dlhšie než u nás, robia túto krajinu pre mnohých veľmi obľúbenou. Ak sa ti pošťastí vycestovať práve sem, tento článok ti bude veľmi nápomocný. Dozvieš sa v ňom, ktoré internetové stránky sa ti pri hľadaní ubytovania zídu.

Idealista.com

Stránka idealista.com je dostupná vo viacerých jazykoch, čo robí vyhľadávanie ubytovania jednoduchším. Taktiež ponúka množstvo filtrov, vďaka ktorým si vieš upresniť, čo od ubytovania vyžaduješ. Či už je to dostupnosť od centra, cena, počet izieb, alebo kúpeľní. Ich databáza nehnuteľností je naozaj široká a nájdeš tu ubytovanie i v menších mestách a dedinách. I preto je táto stránka vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú ubytovanie na dlhší čas, nielen pre študentov.

Uniplaces.com

Uniplaces je perfektná stránka pre študentov. Oproti idealista.com má nevýhodu v tom, že ubytovanie nenájdeš v každom meste v krajine, to však nevadí, lebo ponúka možnosti v tých najväčších a študentských mestách. Na Uniplaces.com si vieš naklikať presný dátum príchodu a odchodu, takisto typ ubytovania. Chceš vlastný byt, vlastnú izbu alebo ti nevadí zdieľať ju s niekým? Filtrov je oveľa viac. Všetky fotky na stránke sú reálne a miesta sú overené spoločnosťou uniplaces. Nemusíš sa teda obávať toho, že za ubytovaním je nejaký podvodník. Okrem toho, pri prvej platbe platíš jednorazovo za servis. To znamená, že ak ubytovanie nespĺňa požiadavky, ktoré boli uvedené, môžeš kontaktovať danú stránku a oni ti pomôžu nájsť náhradnú možnosť.

Roomgo.com

Na tejto stránke si ako prvé vytvoríš profil, v ktorom si zadáš, čo a kde hľadáš. Ponúkajú ubytovanie vo viacerých krajinách, takisto aj vo viacerých mestách v Španielsku. Opäť, ako aj na predchádzajúcich stránkach, aj tu si vieš ubytovanie filtrovať podľa viacerých možností, ako je cena, počet izieb, kúpeľní, a pod. No napríklad aj podľa toho, či si študent, alebo či chceš bývať iba so ženami, či s mužmi. Dokonca si vieš nastaviť aj rozhranie veku tvojich spolubývajúcich. Je to fajn, ak ti okrem ubytovanie záleží aj na tom, s kým zdieľaš priestor.

Nestpick.com

Nestpick je vyhľadávač ubytovania, ktorý funguje takmer vo všetkých krajinách sveta. V Španielsku má taktiež širokú databázu krátkodobých, či dlhodobých podnájmov v rôznych mestách. Výhodou je, že ubytovanie nájde na viacerých stránkach a zoradí ich podľa tvojich požiadaviek. Po kliknutí na jednotlivú ponuku ťa automaticky presmeruje na pôvodnú stránku, na ktorej sa dozvieš viac informácii, prípadne si vieš ubytovanie rezervovať.

Budget, s ktorým musíš na ubytovanie rátať, sa líši od toho kde budeš bývať, a aké sú tvoje požiadavky. Študentské domy a zdieľané apartmány sú tou najekonomickejšou možnosťou pre študentov. Taktiež treba rátať s tým, že väčšina stránok ti nezaráta depozit, ktorý sa na začiatku platí majiteľovi. Väčšinou ide o sumu, ktorá zodpovedá mesačnému nájmu. Samozrejme, peniaze dostaneš na konci späť, ak bude všetko v poriadku a všetko tak, ako ste sa vopred dohodli.

Tip na záver: Ak sa chystáš do krajiny cez Erasmus program študovať, či pracovať (nielen do Španielska), a nevieš si rady s ubytovaním, kontaktuj miestnu ESN (Erasmus Student Network). Väčšinou majú vlastnú webovú stránku, alebo ich nájdeš aj na Facebook-u. Je to študentská organizácia, ktorá sa stará práve o Erasmus študentov, preto ti vedia poradiť vo viacerých oblastiach. Taktiež ti vedia poradiť, akú sumu si na ubytovanie na mesiac vyhradiť, keďže v každom meste je to rôzne.

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *