Účty na sociálny sieťach, vďaka ktorým sa zlepšíš v angličtine

Instagram, Facebook, Twitter, YouTube sú v súčasnosti najobľúbenejšie sociálne siete, na ktorých trávime každodenne asi najviac času. Aj keď máme veľa práce a povinností, scrollujeme, čo je nové, aktualizujeme si novinky, prezeráme fotky a videá.Čo tak využiť sociálne siete vo svoj prospech a nie len na prokrastináciu?

Sociálne siete už dávno nie sú len miestom, na ktorom zbytočne minieš svoj čas. Ak si vyberieš správnych ľudí, správne účty, ktorými sa necháš „ovplyvňovať“, dokážeš sa naučiť mnohé. Navyše je to úplne zadarmo. Urobili sme pre teba menší prieskum a vybrali sme týchto 6 účtov na rôznych sociálnych sieťach, vďaka ktorým sa zlepšíš v angličtine.

BBC Learning english

Jeden z najpopulárnejších účtov na Instagrame, vďaka ktorému sa v angličtine určite zlepšíš, je BBC a ich program Learning English. Rovnako ich nájdeš aj na Facebooku, YouTube, či Twiteri a majú dokonca aj aplikáciu, ktorú si vieš zadarmo stiahnuť do svojho telefónu, na Android i iOS. BBC postuje zaujímavé videá, kvízy, či obrázky, v ktorých vysvetľuje veľmi zrozumiteľne a jednoducho anglické frázy, gramatiku a výslovnosť. Vieš napríklad aký je rozdiel medzi journey a trip? Kedy sa jednotlivé slová používajú? Presne také a podobné veci sa naučíš pri sledovaní ich účtu.

In English with love

Instagramový účet, ktorý vedie učiteľka angličtiny je veľmi pekný, prehľadný a dizajnový. Svojim followerom vysvetľuje význam rôznych frázových slovíčok, na príklade inšpiratívnych citátov. Frázy však bližšie vysvetlí a zároveň použije v jednoduchšej vete. Taktiež u nej nájdeš posty, v ktorých nahrádza jednoduché a často používané vety inými, vďaka ktorým tvoja angličtina bude znieť na oveľa vyššom levely.

James ESL English Lessons

James má skvelé videá na YouTube, kde vysvetľuje gramatiku, používanie rôznych slov, taktiež rozširuje slovnú zásobu, či prináša tipy, ktoré ti pomôžu pri porozumení hovorového slova. Jeho videá sú vhodné pre všetkých. Stačí si vybrať tému, ktorá ti nie je jasná, alebo v ktorej sa chceš zlepšiť. Svojim sledovateľom sa snaží vštepiť do pamäti frázy a vety, ktoré používajú native spíkri, a ktoré nie sú len vytrhnuté z učebnice. Pôsobí vždy sympaticky a občas aj zavtipkuje. Nečakaj preto žiadne nudné videá.

MmmEnglish

Tento YouTube kanál spravuje učiteľka Emma z Austrálie, ktorá pridáva rôzne druhy videí. Medzi ne patrí aj business angličtina, v ktorej učí frázy používané v danej oblasti, slovíčka, no aj tipy čo robiť/nerobiť na pohovore. Takisto má skvelé videá na zlepšenie výslovnosti aj gramatiky. Pre tých, ktorých zaujíma varenie, tak práve Emma ťa naučí frázy a slovíčka, ktoré sa ti v kuchyni určite zídu.

To Fluency

Jack je učiteľ angličtiny, ktorý zvláda aj tú najťažšiu gramatiku s ľahkosťou a vtipom. Na Instagrame pridáva často videá, v ktorých učivo vysvetľuje, no ak by ťa to zaujímalo ešte viac, na jeho YouTube kanály nájdeš videá v plnej verzii.

English vocabulary

Tento účet na Instagrame má veľmi jednoduchý dizajn. Každý deň pridávajú nové slovo, alebo frázu, ktorú vysvetlia a zároveň použijú vo vete. Je to hlavne skvelé pre tých, ktorí sa snažia zdokonaliť svoju slovnú zásobu o iné, možno menej používané slovíčka, či nahradiť zastaralé výrazy novými.

 

 

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *