Najpopulárnejšie destinácie na Erasmus

Chceš ísť na Erasmus, ale ešte nevieš kam? Možno ťa inšpirujeme našim článkom, v ktorom nájdeš top 5 krajín, do ktorých chodí podľa štatistík najviac študentov.

Španielsko

Španielsko je pre mnohých najobľúbenejšia krajina na Erasmus pobyt. Je to aj vďaka tomu, že počas celého roka je tam príjemné, slnečné počasie (až na pár oblastí, ktoré sú chladnejšie a upršané). Krajina je rôznorodá, každý kút a mesto ťa ohúri niečím iným. Navyše, Španielsko ponúka krásne pláže, čo láka veľa študentov. Chutné jedlá, obľúbený tapas a sangria sú len plusom, ktoré môžeš zažiť, keď sa tu vyberieš. Španielčiny sa neboj, veľmi rýchlo sa na teba nachytá pár fráz a jazyk sa vieš rýchlo naučiť. Najobľúbenejšie mestá sú Barcelona, Madrid, Valencia, Granada, či Malaga. Zo Slovenska, Viedne, aj z Budapešti existujú priame, navyše lacné letecké spojenia, preto vycestovať tam, nie je žiaden problém.

Nemecko

Mnoho študentov si vyberá Nemecko aj kvôli univerzitám, ktoré sa radia medzi tie najlepšie v Európe. Viacero odborov je dostupných aj v angličtine, ak by ťa nemčina odrádzala. Ak sa vyberieš na pracovnú stáž, takisto sa nemčiny nemusíš obávať. Veľa firiem nemá problém komunikovať aj v angličtine. Navyše, množstvo firiem pôsobiacich na Slovensku má korene práve v Nemecku. Či už sú to automobilky, alebo obchodné reťazce, pre našu ekonomiku sú veľmi dôležité. Stáž v daných firmách ti môže priniesť mnoho kontaktov a skúseností, ktoré v budúcnosti určite využiješ. Medzi najobľúbenejšie mestá študentov patrí hlavné mesto Berlín, ktoré je legendárne (okrem histórie) svojím nočným životom.

Francúzsko

Francúzsko láka svojou históriou, pamiatkami, umením, jazykom i istým životným štýlom. Okrem Paríža ťa určite očarí aj Nice, Toulouse, Bordeaux. Krajina je mixom rôznych kultúr a národností, ktoré sa tu rozhodli žiť. Viacerí Erasmus študenti preto hovoria, že si tu našli práve takých kamarátov, ktorí NEBOLI Francúzi. Tým, že je tu veľa cudzincov, sa ľahko dohovoríš aj po anglicky. Plusom krajiny sú určite krásne pláže a počasie, ktoré je oproti iným európskym krajinám priaznivé počas celého roka.

Veľká Británia

I napriek Brexitu, je Británia stále v rebríčkoch obľúbených študentských krajín. Život v nej nie je veľmi lacný, avšak mnohých lákajú prestížne vysoké školy s dobrým menom. Renomovaných firiem, v ktorých môžeš stážovať je takisto veľa. Navyše, angličtina je v dnešnej dobe “must have”, a kde inde sa v nej zdokonalíš, ak nie v krajine s neodolateľným britským prízvukom? Krajina je taktiež multikultúrna, takže si v nej vieš nájsť kopu kamarátov z rôznych kútov sveta.

Taliansko

Taliansko, podobne ako aj Španielsko, má v sebe južanský temperament, ktorý ťa naučí žiť prítomným okamihom. Ak chceš zažiť ´La dolce vita´, príď na erasmus sem. Čakajú ťa ikonické, historické pamiatky, známe architektonické stavby, miesta s bujnou históriou, krásny jazyk a príroda. Nemôžme zabudnúť na fantastické jedlo, na PRAVÚ taliansku pizzu, či PRAVÚ taliansku zmrzlinu. Taliančinu sa naučíš rýchlo, minimálne slovíčka ako pasta, spaghetti a pizza už vieš. ?

Týchto päť krajín sa v štatistikách Erasmus študentov objavujú najčastejšie, avšak, čoraz viac obľúbenejšie sú mestá ako Vilnius, Budapešť, Praha, či Varšava. Tak teda, ktorú krajiny si pre svoj Erasmus vyberieš ty?

Niečo z podobného súdka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *